De meeste huizen en gebouwen hebben na enkele decennia hun beste tijd wel gehad. Het makkelijkste om te doen is om het gebouw gelijk met de grond te maken, waarna je met een berg puin blijft zitten.
Dit is een statische manier van bouwen die leidt tot hoge kosten en vaak hinder voor de nabije omgeving. Ook leidt dit vaak tot een hoop afval en een hoog grondstoffenverbruik.
Echter kan dit gelukkig anders: door met dynamische gebouwelementen te werken, blijven materialen levenslang in de kringloop.
Duurzaam bouwen is een belangrijk onderwerp en ook onderdeel van het Bouwbesluit 2012.
Dat houdt in dat een nieuw gecreëerde omgeving met een zo hoog mogelijke kwaliteit en een zo laag mogelijk milieubelasting gerealiseerd tot stand moet komen. Vaak wordt bij duurzaam bouwen nog gedacht aan energiezuinig bouwen. Dat is ook zeer belangrijk, maar ook een doordacht gebruik van materialen is op lange termijn minstens even belangrijk in het kader van de milieubelasting. De bouwsystemen moeten daarnaast ook worden afgestemd op hergebruik. Geprefabriceerde en demonteerbare bouwsystemen zijn hier uitstekend voor geschikt. Duurzaam en dynamisch bouwen kan op deze manier een belangrijke rol spelen om op een meer duurzame en efficiëntere manier om te gaan met grondstoffen.
Heeft u een vraag over een project? Of wilt u kennismaken? Neem dan contact op.
Vrijblijvende afspraak Mail ons